Pengumuman Penting(sticky post)

Silalah jenguk2 blog usang lagi
dimamah usia ni...
BACA,KOMEN boleh
COPYCAT jangan sekali

Monday, February 28, 2011

Teruja...Tolong...Teruja

Selamat malam u'll semua
hahahaha tetiba je jgn ni nk mgatal ngan 'keyboard'
xtau lah ape penyakit ni...
hahahaha...=)

Tak ku sangka hujan ditengah panas rupa-rupa nya.......
sambung r sndiri klu kowg thu..hihihihi
sebenarnye nk story ttg blog aq yg xseberapa ni
cz blog aq ni xsePOPULAR blog Hamis Jalikha(nama baru hanis zalikha)
xtah secantik blogger yg bernama FATIN LIYANA
tp ada jugak mereka2 yg popular singgah blog usang ni..
terika kasih byk2 ye cik, encik sekalian

nk tahu siapa yg curi masuk blog ni????
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


taaadaaaa
ni lah tuan punya blog MY AMETHYST a.k.a Shea

boleh dikata kan hari2 aq jenguk blog dy
cz suka tgk dy punya styling
sgt fashion-To Shea ni..
bahan bukti:
bukti kukuh tanpa sebarang penipuan
harap maklum..TQ





Saturday, February 26, 2011

Opisku Rumahku



Salam reader
ape korg plan r di hari ujung2 minggu ni...???
mm aq xde plan cz ujung minggu kne OT
cz byk kerje yg nk kene settle

sgt2 workoholic skrg
hahahaha skema oooo
cm ni kerja bau aq tahu
lg best jd student byk masa terluang
setiap masa boleh bergosip..hahaha
tp jd worker pun best jgk
tp best dihujung bulan kn2
"student" ujung bulan yg sengkek
hahahahahaha
jahat betol aq ni...=P

Ni meng-POST kt opis r ni cz internet laju ooo
mcm lalu duke je kjp je smpai klu nk g THE CURVE
hahahahaha....tension2 mengadap UBS 2
moh kite berblog-KING dulu....

Friday, February 25, 2011

Menyempat kan masa Untuk Meng-post Faceblog

Salam dan selamat pagi semua
post ni xnk membebal lame2 sbb xde masa
cz ni dh ada kt opis...huhuhuhu

juz nk inform kt kowg2 yg baca blog aq yg berabuk ni
jom join FACEBLOG
tujuan:untuk mengumpul all the blogger kt malaysia ni..
oklah akan dibuat entry yg lebih gempak untuk FACEBLOG ni...

Tuesday, February 15, 2011

permulaan hidup baru

Salam semua blogger
alhamdulillah aq skrg dh berkerja
xsmpat nk masuk dalam golongan graduan yang menganggur

Syukur biar pun kerje yg aq dapat ni
xde lah sehebat mne pun
tp bleh lah nk menimba pengalaman bekerja

Alaa bkn senang nk dapat kerje skrg ni
dengan saingan yg begitu ramai
so kite ni jgn lah memilih pekerjaan sgt

Dan korg doakan jgk aq dapat kerja yg lebih better k
coz dh pasang niat nk smbg study
buat degree plak...:)

Tuesday, February 8, 2011

Tahun yg sangat baik=2011

Salam blogger
lame x menulis blog ni..
maklum lah aq dh buzy skrg ni
cz dh jadi seorg yg workholic...

aq dapat rase tahun akan meninggalkan
seribu kenangan manis dalam diriku dan family-KU jgk
coz banyak bnde baik yg berlaku spnjg
awl tahun ini..dan di harap akan berpanjangan...amin

insyaallah family-ku akan wat doa kesyukuran dgn segala
kejadian yg baik berlaku keatas ahli-ahli keluarga-ku
sbb segala yg diperolehi hanya datang dari-NYA

nk dipendekkan cerita banyak lah kejayaan yg dikecapi
pertama abang ipar-Ku a.k.a ANANG HUDAYA
telah bergelar DOKTOR FALSAFAH@PHD dlm bidang grafik computer
dan insyaalah akan diikuti oleh kakak-KU sendiri a.k.a SHAHRUL BADARIAH
mereka still lg kt MELBOURNE,AUSTRALIA
sbb tunggu kakak-ku akan abs blaja bln 7 tahun ni...

kedua bersyukur kehadrat illahi sbb bg rezeki yg melimpah
dkt abg-ku a.k.a KHAIRUL ANUAR
sbb bisnes dy menjadi..moga ALLAH SWT berikan rezeki yg halal kepada nya

ketiga, disebabkan aq sendiri telah selamat menamatkan pengajian-ku
dalam diploma perakaunan
dalam masa yang sama ada sedikit kesedihan yg melanda
tp segala2nya aq serah kan kepada-NYA
nk dijadikan cerita mgkin rezeki aq untuk bekerja dahulu
sbb pun aq xdpt smbg degree terus
jadi pe salah aq kerja dulu dan sekarang aq bergelar ASSISTANT ACCOUNTANT
dkt firm hab-halal KOPEDA (M) SDN BHD
"alhamdulillah syukur atas rezeki mu ya Allah"
kira xsempat jgk lah aq nk msk kategori mengangur..huhuhuhu

dan akhir sekali adik-ku a.k.a ADI FIKRI telah mendapat result yg cemerlang
untuk kali-2 berturut-turut iaitu dy mendapat 3.7+ untuk final exam sem 1 & 2
yg ni lg sowg aq pelik blaja x de mne tp cmne lah boleh maintain aq pun musykil lg ni

dan dah tentu owg yang paling gembira dengan kejayaan- kejayaan kami
adalah ABAH & MAMA
yg byk bekorban untuk kami semua
dan sekarang giliran kami untuk membalas jasamu yg xterhingga itu

EN.MAT SAH SALLEH & PN.RUSNA ARSHAD
kami sayang kamu berdua sangat-sangat
ABAH & MAMA ada lah permata paling berharga dalam
hidup kami semua