Pengumuman Penting(sticky post)

Silalah jenguk2 blog usang lagi
dimamah usia ni...
BACA,KOMEN boleh
COPYCAT jangan sekali

Thursday, April 28, 2011

Contest Alya:Kamu dan Alam


Salam blogger semua
hari aq join lg contest..huhuhu
xtahu lah nape lah akhir2 ni rajin nk join contest2 ni
tp xpe at least boleh tambah kenalan blog kn

Ok kali ni aq join contest dari ALYA

Actualy contest ni aq tau pun dari SIS LIZA
dy yg tag..thx sis :)

Aq sebenar nya banyak pic ngan alam ni tp
harap maklum lah koleksi 2 semua xde dlm PC kt opis ni

sesiapa yang nk join kowg kne patuhi dulu syarat2 ni..

syarat penyertaan :
1- mestilah menjadi follower Alya.
2-buat satu entry pasal contest ni..jgn lupe letak banner diatas dan link kan terus pada blog Alya.
3-letak tajuk entry - CONTEST ALYA : AKU DAN ALAM.
4-letakkan gmbr yg bertemakan dgn alam semulajadi, contohnya gambar korg dkt sawah padi ke, gunung ganang, sungai etc dan yg penting mesti ada gmbr korg terpacak dekat situ !
5-contest terbatal jika peserta bawah 30 orang!
6-tarikh tutup 30 April 2011.
7- Tag pada 5 org blogger dan pastikan mereka tahu mereka telah ditag.
8-Letak URL entry pasal contest ni pada comment box di bwh..jgn letak pada shoutbox!


Picture yang aq pertaruhkan adalah jeng...jeng...jeng


ni picture time aq vacation ngan my bbf kt "KUALA TERENGGANU"

dan contest ni di tag kpd:

Tuesday, April 26, 2011

Contest:Posing Paling Cun

Salam readers
pagi ni on je pc
trus berblogging
tetiba terasa nk masuk blog
terpaut hati nk join contest dari
AIDA AZRYN yang anjurkan

so aq decide nk antar 2 gambar
yg xberapa nk cun ni
1)
2)

tp sebelum korg nk join korg kene
tepati syarat yang ditetapkan

Syarat-Syarat Penyertaan adalah :

1- Jadi follower Cik Aida Azryn
2- Buat entry mengenai contest ini
3- Letak banner contest atas ini kat blog anda beserta link blog penganjur dan kalau boleh letak sekali dekat sidebar blog anda
4- Sila letak gambar anda yang paling cun.Minimum 1 keping gambar dan maksimum 2 keping gambar
5- Tag 3 blogger lain
6- Contest ini untuk girls sahaja
7- Jangan lupa tinggalkan link korang kat ruang comment entry contest penganjur

Tarikh tutup contest :

30 April 2011

contest ini ditag kpd:

Monday, April 25, 2011

Serlahkan Gaya Mu

huhuhuhu dh mcm contest plak..

Salam reader semua
entry kali ni saje nk letak pic aq besar2
xpenah2 xstarting ngan pic setepek kt page
huhuhuhu xpe meh kite wat kelainan

Ok sebenar nya pic kt atas ni pic ape yg
aq pkai time kuar last saturday
aq ngan member len hang out sama
before Cha@Shiera Firhat
akan ke Jogja
pertukaran pelajar sebulan

Before Ktowg windu Dy
ktowg Buat Dy yg merindui Kami semua..huhuhu
Cha Take Care ur self k sayang..

so ktowg decide nk lepak IKEA je
cz nk menikmati MEATBALL
sampai2 je terus ktowg melantak bersama-sama


Dh puas melantak perut pun dh lanjut sampai lantai..
huhuhu xde lah aq tipu je
ktowg ape lg
Karaoke lah..mmg terbaek

Picture dulu sebelum kehabisan suare
nk countdown 1..2..3
smile..:)

Sayang Korang ketat-ketat..




Wednesday, April 13, 2011

Betol KAU Anak Angkat.

Salam semua bloggy
pernah x kite terpikir betol ke
yang kite ni ada kembar 7 kat dunia ni??

Sangat2 mustahil lah kan klu nk jumpe
xkan nk suruh g menjelajah seluruh dunia ni
semata2 nk cari kembar kite
dah lah kos perbelanjaan dy mahal

Tapi klu ada kawan aq sorg ni
my EX-Schoolmate,Farah Khairuddin
senang2 jew dy ni bleh jmpe kembar2 dy ni
dah lah 1 Malaysia...

yang best nya Se-patten plak kembar2 nya tu..
mmg best kan klu kita dapat jmpe kembar2 kita 2
bleh tgk persamaan kita...
tapi ada yg xbest klu ada kelebihan masing2

jom layan mereka-mereka yang
dikata kan kembar ngan FARAH ni..

ni FARAH KHAIRUDDIN my Ex-Schoolmate

ni NURUL CAKAPCAKAP fashionsisto


SETAKAT NI HANYA DI JUMPAI SERAMAI 4 ORG
SO KNE CARI LAGI 3 ORG..<3<3

Tuesday, April 12, 2011

Kepulanganku Di Nanti

Assalammualaikum.... :)

xsabar rasa nya nk kembali semula ke negeri perantauan ku
dan aq kembali utk urusan "gigi ler"
x sabar rasa nya banyak kenangan kt sini maklum lah 3 tahun lebih kot menetap sini...
jom layan gambar selama aq disana utk beberapa hari:





Monday, April 11, 2011

Terkaku Terpaku pengakuan Berani Mati

Salam semua
pagi2 on block dh ada cite gempak..
terpanggil untuk menggeledah
blog si cantik manis a.k.a NurulBadiah Lai

Compem korg kenal dy ni
coz blogger terkenal jgk
dy ni org GANU KITEE wey..
mmg terbaik lah ye dok..huhuhu

terbeliak mata den ni haa baca entry yg
ditulis si cantik manis ni pasal seorg"kawan"nya
luahan hati betol cik badiah kite ni..klik sini untuk baca entry
bkn calang-calang org "kawan"cik badiah ni
coz 1 MALAYSIA dh kenal
dari kecil sampai ke tua pun pasti kenal kan2...

Aq rasa ape yg ditulis badiah 2
mmg sebenar2 nya dari hati dy
yg xberapa puas hati ngan "si kawan" ni haa
coz klu nk ikot kan tganu 2 dok besar mne pung
g imari gi mari jmpe gok sek-sek tu...
compem r owg knl "kawan" badiah ni..
BF aq pun knl lah "kawan" badiah 2..

Mungkin ada betol nye kot ape yg badiah tulis kan 2
coz aq sndiri dok berapa brahi lah bile owg ganu
yang dh kuar ganu lagi2 klu yg dh duk KL
dok pandai doh nk cakap ganu bajet blake cakap key L
patut nye kowg2 yg mmg asal tganu 2 patut bangga ada bahasa len
klu bahasa key L 2 semua org pandai cakap
xpayah lah korg2 ni nk jaga sgt standard key L korg 2
ni bukan cakap saje r...banyok doh aq tgk hok gini..
mintak maaf jgn kesok hati sudoh...

Aq sendiri yg celik2 mata je dh tgk KL ni
rasa nok blaja cakap ganu..
3 tahun duk trganu menuntut ilmu
bangga doh pandai gok cakap ganu...
eeee dok paham aq ooo ngan sek2 darat gini...

Tapi nok wat guane klu dowh sendiri
dok sedar asal usul keturunan dowg...
Aq juz nk bgtahu kt sek2 darat hok rasa Key L doh 2
tlg r beringat etek
doh klu bkn sek2 mu yg nk mempertahankan BAHASA TERENGGANU KITEE
doh sape lagi kn....
AQ mmg Sokong 100% NurulBadiah Lai..



nk tahu sape hok saing badiah terasa 2
jeng....


jeng....


Monday, April 4, 2011

Yuna Jual Badan di New york??

Salam reader semua
baru je semalam berlangsung nya ABPH 2010
kt Areana Genting of Stars, Genting Highland
tp bahang nya still lg terasa hari ni...

Meh nk bercerita sikit pasal mlm td punya
anugerah yg gilang gemilang r babe..
ok 1st of all nk congratz to YUNA ,ur da best
coz menang anugerah ARTIS WANITA POPULAR

Best giler yuna perform mlm td
and pe bende tah yang dy men tu..pe nama pun aq xtahu..:P
hahahahhaha...
yang paling xtahan YUNA still YUNA
biar pun telah dikritik oleh beberapa pihak yang
xberapa suka dengan penampilan baru yuna yang berTURBAN
tp ada dy kesah coz "korg yg xsuke" xdapat pape
YUNA yang berTURBAN still menang ooo
yang penting YUNA tetap YUNA..u rock babe..




ok xlengkap lah kan if aq x congratz skali kt
PEMENANG BINTANG PALING POPULAR
2010
SHAHEIZY SAM

dan ini senarai pemenang2 yang menang
di ABPH 2010:

Penyanyi LelakiPopular : Faizal Tahir
Penyanyi Wanita Popular : Yuna
Artis Duo/Berkumpulan Popular : Sixth Sense
Penyanyi Nasyid Popular : Rabbani
Pelakon TV Lelaki Popular : Remy Ishak
Pelakon TV Wanita Popular : Fasha Sandha
Artis Baru Lelaki Popular : Shahir
Artis Baru Wanita Popular : Ana Raffali
Artis Komedi Lelaki Popular : Zizan
Artis Komedi Wanita Popular : Noor Khiriah
Pelakon Filem Lelaki Popular : Shaheizy Sam
Pelakon Filem Wanita Popular : Lisa Surihani
Pengacara TV Lelaki Popular : Aznil Haji Nawawi
Pengacara TV Wanita Popular : Farah Fauzana
Penyampai Radio Lelaki Popular : Faizal Ismail (Hot FM)
Penyampai Radio Wanita Popular : Farah Fauzana (Hot FM)

Anugerah Khas:
Anugerah Pencapaian Sepanjang Zaman : Dato' Rosnani Jamil

Anugerah Bintang Mobile Popular: Sixth Sense

Dan bagi anugerah utama:
Bintang Paling Popular 2010: Shaheizy Sam

Friday, April 1, 2011

Penakut by Yuna with lyrics


Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Chorus
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Ulang Chorus

Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku


YUNA ur the best..
jom layan untuk penakut2 diluar sana..