Pengumuman Penting(sticky post)

Silalah jenguk2 blog usang lagi
dimamah usia ni...
BACA,KOMEN boleh
COPYCAT jangan sekali

Thursday, May 26, 2011

Sakinah Boutique 1st Giveaway


Salam semua
pg2 cek blog tetiba terperasan
comment baru...dari HANIM
oooo OMG aq di tag rupa nya....hahahaha

Meh dekat sikit nk habaq mai
depa ajaq aq mai join kontest laaa weyyy

"Sakinah Boutique 1st Giveaway"


Syarat-syarat untuk join kacang jew babe:

1. Jadi follower sakinah boutique (nyatakan nama/ID follower)
2. Buat satu entry pasal giveaway ni bertajukSakinah boutique 1st Giveaway
3. Tepek banner giveaway ini kat entry dan kat side bar...jangan lupa link back kat entry ni tau!
4.Tag 3 orang kawan untuk kasi meriah :)
5. Tinggalkan link entry kat bahagian comment entry ini dan lepas tu saya akan terjah belog korang pulak.
6.Undian pemenang akan dibuat oleh saya bersama puan CEO, mama qiestina.


So simpleee kan??
Tarikh tutup giveaway ni ialah pada 30 May 2011 jam 12 tengahari.



Apa hadiah specialnyaaa?

1st grand prize :
baju + aksesori cantik lagi vogi da vass tajaan sakinah boutique bernilai RM 50

2nd winner :
baju + aksesori cantik lagi cuns tajaan sakinah boutique bernilaiRM 30





huhuhuhu meh saya nk jadi peserta yg
mematuhi syarat:

1)sudah jadi follower..:P

2)D.O.N.E

3)ok odw do that...
sat g akan ada banner di right side ok!

4)member2 yg akan diTAG:

5)ok siap entry ni akan trus pos
link ke cik sakinah..huhuhu

6)kite tggu dan lihat jew lah rezeki sapa r..

Monday, May 23, 2011

Boleh x nk KONVO sebulan sekali??

Salam
officialy aq dh jadi GRADUASI UiTM
jurusan Diploma Akaun
demam konvo xabis g ni
coz hepi giler dpt present dari org2 tersayang

last 2 days dapat lg dari my sister yg jauh di Ausie
1 set perfume ELIZEBETHARDEN
mmg terbaik r dari ladang...thx ALONG

huhuhu mmg jimat r pakai bnde ni..xsanggup nk pkai byk2..

Meh tgk ape lg yg sye dpt..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

ok nampak xbinatang yg aq dukung 2??
hahahaha
its DOMO

present dari my Kesayangan
thx sayang..
tgk lah betapa besar nya aq dapat..hahahaha

Mama n Abah pun ada bg jgk
dorang xlupa nye kt anak yg sorang ni
yg sememamngnya manje dan mengade

thx a lot to MAMA & ABAH
i luv u dam so much


Terbukti KAU curang setelah 2 tahun bersama!!


Sebenar nya entry ni saja
aq tulis untuk KAU kesayanganku
segala2 dalam ni hanyalah
cerita untuk KAU

Awal perkenalan kita
semua nya bermula di dunia cyber
KAU muncul
ketika diri AQ kesunyian
ketika diri AQ kesedihan
ketika diri AQ terumbang
ambing dalam dunia ciptaanku
semuanya akibat cinta masa laluku

kehadiran KAU pada mulanya
tidak dapat AQ terima
kerana hati ini xdapat menerima
sesiapa pun akibat kekecewaan masa lalu
namun KAU tetap juga
mahu mencari ruang didalam
hati yang lara ini

Hampir 3 bulan berkawan
baru lah AQ cuba untuk
memberi KAU ruang untuk
menawan hati kerasku ini
sampaikan AQ menetapkan syarat
sekiranya KAU tetap berdegil mahukan
ruang dihati ini

Syarat pertama: Jangan KAU paksa AQ untuk
menerima KAU dalam masa terdekat ini
Syarat kedua: Jangan KAU harap AQ akan terima
cinta KAU dalam masa terdekat ini
Syarat ketiga: Jangan KAU fikir AQ akan lupakan
cinta masa laluku
kerana ada KAU dalam masa terdekat ini
Semuanya KAU terima dgn tenang saja
ape yg AQ berikan....

Sepanjang 6 bulan terakhir
AQ di negeri org sebagai anak perantauan
susah payah AQ spe yg jaga??KAU jugak
sakit demam AQ spe yg jaga??KAU jugak
makan minum AQ spe yg jaga??KAU jugak
semuanya KAU yg ambil berat tentang AQ
walaupun AQ ni banyak sangat kerenahnya

KAU selalu layan AQ dengan baik
tp AQ...mmmm tuhan saje yg tahu
KAU selalu sabar dgn perangai AQ
KAU selalu menjadi penenang diri AQ
KAU sorang jew boleh bertahan dgn 'peal' AQ
Kenapa lah tuhan kirimkan AQ insan sebaik KAU
untuk AQ insan yg sangat keras hati??
mungkin jodoh nama nya AQ pun xtahu

Kesabaran KAU telah banyak diperlihatkan
oleh mata kasar AQ

situasi pertama:
KAU telah datang lambat di hari konvo AQ
KAU janjikan mcm2 sebelum hari konvo AQ
KAU berikan penjelasan kepada AQ
dan
AQ terus memarahi KAU
AQ tarik muka 150juta batu ngan KAU
AQ mengamuk atas perbuatan KAU
dan
KAU hanya tenang dimarahi oleh AQ
KAU tetap memujuk AQ
KAU cuba meredakan kemarahan AQ
dan akhir nya
KAU hadiahkan sejambak bunga ros merah
dan seekor 'domo' kepada AQ
sebagai tanda maaf
sebagai tanda menunaikan janji
sebagai hadiah convocation

situasi kedua:
KAU terpaksa berjauhan
ngan AQ akibat hal peribadi yg melanda
KAU sibuk menguruskan hal peribadi
semuanya tak dapat di elakkan
dan AQ mula rasa kesunyian
sampaikan AQ mula mencari seseorang
yang boleh AQ buat teman
dan akhirnya
AQ 'terkantoi' dan KAU tahu segalanya
tapi KAU tetap tenang
tapi KAU tetap tak marahi AQ
tapi KAU tetap tak beprasangka buruk tehadap AQ
tapi KAU tetap memberikan peluang
untuk AQ baiki kesilapan

sampaikan AQ sendiri malu dgn KAU
akibat perangai AQ yg jahat ni
kenapa KAU terlalu penyabar orang nya?
mungkin tuhan dh tentukan jodoh AQ dengan KAU
supaya AQ yg degil ini dapat di lembutkan oleh KAU

situasi ketiga:
segala kemahuan AQ,KAU turutkan
segala kehendak AQ,KAU penuhi
segala keinginan AQ, KAU korbankan

akibat kepala AQ gatal,KAU berusaha
juga menemani AQ ke salon
padahal KAU dh berjanji dgn abg dan pakcik sedara KAU
untuk makan malam bersama
tapi KAU utamakan AQ dahulu

KAU janji pukul 9mlm
tapi 9.15mlm KAU masih bersama AQ
di salon
KAU tetap sabar menanti
KAU tetap tersenyum menanti
KAU tak pernah mengeluh untuk semua ini

tanpa AQ atau KAU sedari
melanda lah sedikit masalah
yang sangat2 tak dapat dielakkan
lalu akibat masalah ini
AQ telah berperangai seperti
kanak2 kecil yang kehilangan 'botol susu'
menangis teresak-esak
kerana KAU lebih mengutamakan AQ
kerana KAU lebih mementingkan AQ
kerana KAU lebih menyayangi AQ
KAU batal kan janji
semua nya disebabkan AQ


DAN UNTUK PENGETAHUAN kau
aq DH BOLEH TERIMA CINTA kau
DENGAN SEPENUH HATI DAN JIWA aq
DAN UNTUK PENGETAHUAN kau
aq AKAN BUAT kau LAH CINTA TERAKHIR aq
DAN UNTUK PENGETAHUAN kau
aq SANGAT MENYAYANGI kau

Sunday, May 22, 2011

AKAR vs KUKUBESI MANIPULASI


Salam semua
last saturday aq g shah alam coz ada
event AKAR vs KUKUBESI MANIPULASI
tau pun dari UMI coz dy buka booth cupcakes
event ni sebenarnya adalah art event
so byk lah jmpe ngan fotografe yg otai2
tp aq segan r nk join dorg kan2

xpe lah aq wat otai sndiri jew lah
depan MAI jelah merangkap my gurlfrend..hahahah

Bertempat di Galeri Shah Alam
mmg sememang nya tempat strategik untuk aq berkoya2
capture gambar banyak2
coz location dy kt TASIK SHAH ALAM 2

Banyak kot group indie yg join event 2
untuk performance
siap ada FYN JAMAL lg
tp xsempat tgk dy coz kne kejar balik awl..sobsobsob

jom usha gambar minah2 kuat berangan ni
jommmmmmmmm....



ni lah design member aq yg jual cupcakes ni
sgt unik ok

sorry we gat free for this 2 cupcakes..
huhuhuh...
thx UMI..

ni pic time kitorg sibuk nk berangan tetiba otai2 2
datang nk amik takhata negara taklukan kami
hahahahha..dengki betoiii



on da way ke car park jmpe 1 tmpat
kawasan persendirian
yg aq cerobohi untuk semata2 nk amik gambar gedixx ini..hahaha
thx MAI coz layan kerenah aq
n teman aq g sana..


Friday, May 20, 2011

C.O.N.V.O.C.A.T.I.O.N

Salam reader yg membaca blog usang ini...
Tanggal 16 ei 2011 ada lah tarikh keramat dalam hidup aq
aq dh grade yeeeee...:)

Happy sgt segala usaha selama ini akhir nya berjaya jgk di sempurnakan
alhamdulillah...
best sgt coz boleh jmpe kawan2 n bergembira bersama
dengan ape yg dh di miliki skrg

Dengan ape yg aq lalui skrg aq rasa aq dh mencintai ilmu
coz aq rse aq xnk berhenti di tahap ini shj
insyaallah akan disambung juga pengajianku di peringkat seterusnya

jom usha gambar2 disepanjang KONVO aq..:



Wednesday, May 4, 2011

HARI PEKERJA Tapi Tetap Kena KERJA


Salam reader
Selamat Hari Pekerja untuk pekerja semua
hahaha smua org tau hari ni public holiday
so makne nya CUTI kan
tp bg aq walaupun cuti aq ttp BUZY
buzy sbb ape???
BUZY dgn wedding abg sepupu aq

fuuhhh even just abg sepupu tp penat dy sama kot cam abg sndiri kawen
paham2 lah buat kan dewan so kne guna ramai kakitangan bagai
salah sorg nya compem r aq...lg pun keluarga rapat
MAK NDAK a.k.a adik MAMAku

so mls nk cite panjang jom layan gambar yang ada..:)