Pengumuman Penting(sticky post)

Silalah jenguk2 blog usang lagi
dimamah usia ni...
BACA,KOMEN boleh
COPYCAT jangan sekali

Thursday, August 11, 2011

X salahkan buat pembedahan untuk CHANTEK!!! siri1

Salam Semua
dan selamat malam lebih kurang sejam jew lg kite nk
masuk Ramadhan yg ke-12...

kali ni entry nk kongsi sikit pengalaman yg aq dh lalui
selama 2tahun lebih(23/2/2009-7/8/2011) aq tanggung segala2nya
bak kate org pe salah nye kalau nk cantik kne lah usaha
hahaha tp berpada lah kan
cantik itu subjektif...semua wanita du muka bumi ni nk kan cantik kan

Ada mcm2 pembedahan boleh wat kite cantik
tp semua 2 atas korg sndiri..korg tanggung lah akibat nye bile dh buat
sesuatu pembedahan 2...hahahaha
tp aq xdelah lah sampai nk wat pembedahan plastik
nk wat muka alaala artis K-pop kate kan
semua 2 xperlu...
aq cume perlu pembedahan untuk gg channtekk sangat lahhh..
(mne yg cantik pun aq xtau kompius)
hanya pakai BRACES jew gigi boleh cantik

Aq pakai government jew xmampu nk wat private punya
gov. ni 1 je lah leceh kne waiting list sbb beribu buah melon org duk tunggu nk pasang menatang ni(braces)...
korg bayang kan jew lah...aq masuk nama dlm waiting list tome form4
dapat pakai dh nk msk 2nd years diploma..hahaha klu aq ni boleh tumbuh janggut lame dh bersepak kan...
tp xpe lah bayaran dy murah xdelah beribu-bereban...only RM700 jew
tp sebenar nye kalau di ikutkan FOC tp syarat nya kne budak sekolah
Klu dh U @ kerje kne bayar RM700 jew

Mula2 pasang menatang ni mmg excited giler
time 2 xpikir lg kesakitan yg melanda
yg aq pikir cepat lah dpt gigi yg cantik
pastu dh xde lah title ms joe...hahaha
tp ada ketika aq tpikir cam nk stop jew lah niat nk pakai
sbb mcm2 bnde aq nk settle before aq nk pasang menatang ni

masalah pertama: aq waiting list kt klinik gigi keramat tp bile dh turn aq pasang time 2 kne plak aq tgh stdy kt TERENGGANU..pikir xkan aq nk balik kl every month kot botak segala rambut cam 2..settle:dpt transfer ke klinik gigi Sultanah zahirah suke3x

masalah kedua:aq kne berdikari sndiri time nk pasang menatang ni...1st time jmpe doktor jmpe sorg2..nk bayar duit menatang ni pun sndiri...settle: xpe aq kan dh besar time 2 dh 18tahun keatas dh time 2..pasal duit loan MARA kan ada xde hal lah

Bak kate mereka yg spesis aq ni FL dan Zafira, bentuk muka kite akan berubah especially kt bahagian jew-line mmg nampak ketara
jom kne siasat adakah benar??


maaf pix terpaksa dikaburkan
ni pix sebelum pakai time ni pertengahan 2008


lihat struktur gigi yg channteekkk sgt lahhhh

tunggu siri 2 punya story untuk melihat perubahan

Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as pet

Salam satu Malaysia

kowg knl x gambar makhluk ni???

hahahahahaha
of course lah kan bintang ni tgh famous skrg
nama diberi SUGAR GLIDER
hahahhaha sgt lah chumel rupa bntuk nya

aq nk bela sgt2 tp takut xbertanggungjawab sepenuh nya nnt
hahahaha
dh lah mahal harga dy baby lg harga dy dlm RM250
mak datuk agak keterlaluan bek lah aq bela kucing terbuang..

hahahaha
tp klu ada sape2 nk bg
insyaallah aq akan jaga dgn penuh tanggungjawab
(ayat bodek mne tau ada yg murah ati nk bg aq binatang peliharaan)


Wednesday, August 10, 2011

Day 6 – A song to match your mood

Sadis Di bulan Ramadhan

Assalammualaikum

selamat berpose untuk hari yg ke-10

tetiba hati ni meronta2 nk pose video student malaysia yg kne
rompak dan dibelasah teruk..
giler mmg tak berhati cume berperut jew
semoga Tuhan melindungi si Asyraf ni di hari mendatang

teruk jgk dy coz patah rahang n gigi
dan hari ni dy menjalani pembedahan
harap everything will be ok...

sape yg xtgk lg VIDEO Asyaraf Haziq
meh aq kasi tunjuk sgt sadis


Tuesday, August 9, 2011

Day 5 – What makes you different from everyone else

Salam blogger yg membaca disini
ape yg membezakan aq dan mereka yg len??
hahahahha...of course "my divider"@ braces
xramai antara manusia di muka bumi ini pkai bintang ni kan...
tp sape yg pkai braces ni mst rasa unique coz slalu jd perhatian
sampaikan baby pun jd pelik tgk gigi besi serupa ini...

tp aq dh buka braces...always miss my moment with my braces
coz aq rasa dgn ada nye braces dh rasa diri ini sgt lah CHUMEL..hahahaha


Monday, August 8, 2011

Day 4 – Your favorite photograph of your best friend

Salam semua
entry kali ni adalah fav.photograph of your best friend
mmg sesuai sgt lah aq letak pic kat bawah sana 2
pic ni time ktowg vacation kt melaka dulu
sgt have fun r..lg2 best bile dh berkumpul ramai2

Dalam2 banyak pictures yg mencecah 1000++ dalam simpanan aq
2 ni menjadi pilihan kalbuku
xtau knp..maybe sbb nmpak nature kot

1)

2)

Sunday, August 7, 2011

Day 3 – Your idea of the perfect first date

Salam semua..

hari ni dh masuk entry ke-3 aq untuk 30 days photo challenge
hahahaha even pic ni bukan pic 1st date aq dan si DIA
tp pic ni yg paling aq suke...

idea dating ni aq yg decide men tangkap2 gambar ala2
loving couple lah konon kan Taman Botani Putrajaya
hahaha xde loving sgtlah aq suke cari pasal ngan si DIA..haaha

pic ni member DIA yg tangkap dan aksi ni secara xsengaja n candid ok!!
actually kitowg double date ni...hahahaha


tolong...tolong...ada org curi hati saya

Saturday, August 6, 2011

Day 2 — Your favorite movie

Salam blogger...
hari ni ramadhan ke-8 sudah
makin cpt mase berlalukan..

Dan aq pun xberkesempatan nk update blog sudah
dan lg skit dh nk tersasar misi aq..hahaha
ok back to story...
tittle kali ni adalah movie kegemaran

Movie ni xsilap aq mula menggila time
awl2 msk U dulu...
mmg best lah..xhingat punya pasal ulang tgk mau dkt 150jutaX. .
hahahaha ye aq tipu jew..tp mmg tiap2 minggu kompem akan replay blik movie ni
actually suke tgk hero dy yg alaa2 bagak nk mampus..
rase nk bg selipar size 10 jew...hahhahaha tp mmg kool lah care dy layan heroin 2
paling suke part that man hias bilik tidur heroin 2 penuh 1 bilik rose putih
oo lelaki masa depan tlg buat mcm 2 jgk untuk sye..hahahaha




Friday, August 5, 2011

Day 1 — Your favorite song

MISI MELAKSANAKAN TARGET-30 days photo Challenge

Salam Semua..
bermula saat ini saya si polan tuan kepada blog ini
akan melengkap kan misi untuk mengupdate blog tiap2
hari sampai ckp sebulan...
even post list challenge ni dh dkt sebulan lbh
klu boleh melekat habuk mau setimbun...hahaha
xcaye boleh click sini kasi tgk...

sekarang ni lagu peret aq ada lah
lagu yg berkumandang di dalam blog ini
mmg mnjadi lagu peret aq
sbb kne ngan jiwa n life aq skrg....
zaman cinta-cintun

Tajuk:Dirimu Satu
Artis: Ungu band


Ramadhan Al-Mubarak


Salam para pembaca sekali
agak lama sye x meng-up-date blog ni
disebabkan hal-hal yg xdapat dielakkan..cehcehceh
hahahaha
sebenarnye aq ni je yg malas nk up-date sbb
skrg dh msk alam pekerjaan paham2 jew lah
balik kerje dh penat so mls nk on9..
aduuhhh..banyak plak leter minah niii....

Ok2 rasenye blum terlambat kan aq nk mengucapkan
Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada seluruh umat islam di muka
bumi Allah ini..Selamat menunaikan ibadah puasa dgn sempurna
Sekejap jew dh seminggu dh kite berpuasa
sungguh xterasa..kang pejam jelik pejam jelik dh raya

Yessss...even tahun ni semua kelengkapan beli sendiri n ada yg xkan ada sbb..paham2 sudah
tp ttp rasa sgt bermakna.


"SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA UNTUK SELURUH UMAT ISLAM"