Pengumuman Penting(sticky post)

Silalah jenguk2 blog usang lagi
dimamah usia ni...
BACA,KOMEN boleh
COPYCAT jangan sekali

Monday, March 24, 2014

Diving Course : Pulau Mabul Semporna, Sabah (17 - 21 Mar 2014)

Assalamualaikum semua,
dah lama tak menulis ni rasa kekok pun ada.. hihi biasa lah busy dengan tugas harian. Kali ini nak bercerita tentang pengalaman baru sebagai seorang diver.. Hobi baru lah katekan. Actually minat pada kehidupan laut dan laut ni dah lama cuma belum berkesempatan untuk lebih serius.. baru-baru ini nak di jadi kan cerita trip yang tidak dirancang sebenarnye nak amik diving course jauh di Pulau Mabul tapi bila otak gila bergabung itu jadinye trip redah kawasan orang tanpa plan. Lepas buat DSD last year di Pulau Perhentian terus target nak amik lesen next year di diver centre yang kami buat DSD tu, tapi bila di tambah di tolak di bahagia cost di lebih kurang dengan dive centre di Mabul tu datang idea.. Nasib kami baik sebab dapat tiket ke Semporna Sabah boleh di katekan murah sorang flight tiket RM230 return.

Selama 5 Hari 4 Malam kami stay di Pulau Mabul (17- 21 Mar 2014) dapat completed kan our course.
Kami stay di Spheredivers Lodge mmg nice orang-orang dia dan intructor dia.. lesen under PADI.



before departure to Semporna Sabah. Kena turun di Tawau Airport dan dari Tawau mengambil masa 1 jam lebih untuk sampai di Semporna Sabah

We are here arriving at Tawau Airport


Suasana senja Di Pulau Mabul

start our course with teori part

Morning Mabul 

Di Mabul cuaca cepat siang. gambar ini di tangkap jam 6.30 pagi


bila dapat fin dan mask masing-masing mcm itik

Makanan dekat sini sangat fresh semua makanan laut tak sempat kena ais dorang terus masak

Suasana kampung di Pulau Mabul

Jalan-jalan sambil amik angin petang di sekitar Pulau Mabul


Mabul water resort

penduduk tempatan mencari sumber makanan harian

melepak di sun deck sambil tunggu sunset















Final exam before becoming certificate diver


Muka kegembiraan bila lulus exam... yeaahhh I'm diver

Bye Mabul..


No comments:

Post a Comment